Op de valreep … een oefenwedstrijd

Zondag 11 juli, de meeste jeugd heeft zijn toetsweken achter zich en het einde van het schooljaar heel vlak voor zich. Een prachtige gelegenheid om na ruim een jaar niet tegen andere teams te hebben kunnen spelen nog een keer het Falcons tenue aan te trekken en een echte oefenwedstrijd te spelen.

[ngg src=”galleries” ids=”4″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

De Utrecht Dominators waren de tegenstander die op bezoek kwamen. Deze vereniging heeft een zeer geducht senioren flag football team, maar voor de jeugd zijn ze in de opbouwfase en dus was het een combinatieteam van Cubs en Peewees dat tegen de Falcons cubs aantrad.

Kick-off van de wedstrijd was om 12.00 uur en de Falcons begonnen er al mee om de toss te winnen. Ze kozen voor de aanval en al vrij snel werd het veld overgestoken, gescoord werd er echter nog niet. De Utrecht Dominators toonden vervolgens in hun eerste aanvalsserie ook duidelijk sporen van roestigheid en na vier downs ging de bal weer over in Arnhemse handen. Dit keer kwam het Cubs team wel tot scoren, maar miste de PAT (6-0).

Na een volgende mislukte Utrechtse aanval werd er opnieuw gescoord en opnieuw werd de point after gemist (12-0). Daarna toonde Utrecht dat ze toch echt wel iets in hun mars hadden met een goed gooiende Quarterback en een hele lange wide-receiver, ook zij wisten echter de PAT niet te verzilveren (12-6). Nog voor rust werd het 20-12 in het voordeel van de Falcons na opnieuw een geslaagde aanval en deze keer een succesvolle PAT.

Na de rust golfde de wedstrijd net zo op en neer als in de eerste helft, met Utrecht soms succesvol in hun plays, maar meestal met een dominante Arnhemse verdediging en aanval. Net als voor rust, wisten onze jongens en meiden nog drie touchdowns aan het puntentotaal toe te voegen (helaas elke keer met een gemiste PAT) terwijl Utrecht nog 1 keer de Arnhemse eindzone wist te vinden.

Dit bracht de eindstand van de wedstrijd op 38-18 in het voordeel van de Falcons cubs, maar belangrijker dan de overwinning was het feit dat er eindelijk weer eens een echte wedstrijd kon worden gespeeld waarin iedereen ook nog deed wat hij of zij moest doen.

Veel dank gaat uit naar coach Alex Muis en de spelers van de Utrecht Dominators voor de leuke, sportieve wedstrijd en natuurlijk naar alle ouders en andere supporters die keurig met 1,5 meter afstand de kids hebben aangemoedigd.