Falcons wederom “one and done”

Arnhem Falcons en playoff wedstrijden zijn geen gelukkige combinatie. Een week nadat thuis tijdens een sterk optreden tegen de Hilversum Hurricanes een play-off plaats werd veilig gesteld, was het avontuur alweer ten einde. In en tegen Lelystad werd het 34-10 voor de thuisploeg.

De wedstrijd werd afgewerkt onder tropische temperaturen hetgeen de Arnhemse offense niet leek te deren. De opening drive ging tot diep in de “red-zone” van de Commanders, maar uiteindelijk moesten de Falcons genoegen nemen met een field-goal (0-3).

De Commanders hadden niet lang nodig om te antwoorden: in 4 plays werd het veld overgestoken en via een Touchdown pass en een succesvolle PAT de stand op 7-3 gebracht.

Tijdens de volgende aanvalspoging van de Falcons raakte een Commander zwaar geblesseerd en werd met een ambulance van het veld gehaald. De concentratie was echter bewaard gebleven bij de Arnhemse aanval en ook zij wisten een Touchdown en een PAT te scoren (7-10).

Laat in de eerste helft wisten de Commanders door wederom een TD pass op voorsprong te komen en de ruststand was dan ook 14-10 in het voordeel van Lelystad.

In de tweede helft leek het in eerste instantie op dezelfde manier door te gaan als in de eerste helft. De Falcons offense zette weer een sterke drive op en leek deze keer vanaf 11 yards afstand te scoren op een outside run, maar de TD werd teruggefloten wegens een “holding” penalty.

Daarna ging het echter mis met de Arnhemse offense, keer op keer werd het veld overgestoken, maar werd in de red-zone geblunderd… fumbles, gemiste fakes fieldgoals en interceptions zorgden ervoor dat er geen punten bij het totaal werden geschreven.

Zoals zo vaak het geval is, maakt een tegenstander uiteindelijk gebruik van de fouten die er gemaakt worden en ook deze keer was dat niet anders. Een QB keep vergrootte de Lelystadse voorsprong naar 21-10, Vervolgense werd een korte pass naar links omgezet in een 50+ yards touchdown, en na de volgende Arnhemse fout werd met een 60 yard run de stand 34-10.

Hoewel het team niet opgaf, was deze stand, met nog luttele minuten te spelen in het vierde kwart natuurlijk al buiten het bereik. Uiteindelijk bleek dit ook de eindstand te zijn en eindigde wederom een Falcons seizoen in de play-offs zonder een ticket voor de Tulipbowl.