Peewees in actie

Zondag 4 november was alweer de tweede competitiedag voor het Falcons Peewees team. De velden van Lightning Leiden waren deze keer het toneel voor de inspanningen van de jongens en meiden. De eerste wedstrijd tegen de Rotterdam Anaconda’s boezemde het team van tevoren al wat angst in: de tegenstander was ook aanwezig op het Thunder tournament en had daar behoorlijk indruk gemaakt.
Toch werd er enthousiast en met goede moed begonnen aan de wedstrijd. 
Het feit dat de tegenstander al zeer goed op elkaar was ingespeeld werd al snel duidelijk door een aantal lange touchdown passes. Toch kreeg de verdediging tegen het eind van de helft iets meer grip op de zaak en wist de Rotterdammers tot 2 keer toe zonder score van het veld te laten gaan. In de tweede helft wisten de Anacondas nog een aantal keren te scoren, maar het ging niet zo vloeiend meer als in de eerste helft. Helaas was de Falcons aanval de hele wedstrijd geen match voor de Rotterdamse verdediging en werd er door onze jongens en meiden niet gescoord. Eindstand: 43-0

De tweede wedstrijd werd tegen de gastheren en dames van de dag gespeeld: Lightning Leiden. Ook dit team is al een jaar bij elkaar, maar hier was het wedstrijdverloop toch anders. In de eerste helft wisten de Falcons al een keer te scoren, iets wat in de tweede helft nog 2x lukte. Dat klinkt al goed, maar toch zullen de aanvallers van de Falcons teleurgesteld zijn met de hoeveelheid plays die net niet goed gingen. De Leidenaren deden het op alle fronten net iets beter, waardoor zij aan het eind van de wedstrijd toch een duidelijke winnaar waren met een score van 36-18.

Helaas moet de eerste winst van de peewees dus nog steeds even op zich laten wachten, maar de 3 weken tot de volgende wedstrijddag zullen goed benut worden, met een extra training op de zondagen. Hopelijk is het resultaat op 25 november dan net zoals de sfeer tijdens de afgelopen dag: uitstekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *