Falcons Flag-teams presteren tijdens prachtige herfstdag

Peewee teams spelen elk 1 wedstrijd in Utrecht

Zondag 10 oktober 2021 was een schitterende herfstdag, met een stralend zonnetje en nauwelijks wind.

In Utrecht, op het terrein van de Utrecht Dominators werd de tweede flag-football dag van de 2021-2022 competitie gehouden en zowel de beide peewee teams, als het cubs team van de Arnhem Falcons kwamen in actie.

De peewees speelden elk slechts 1 wedstrijd in Utrecht omdat zij in de tweede wedstrijd elkaar zouden treffen. Met goedkeuring van de bond is deze wedstrijd nu verplaatst naar vrijdag 22 oktober op het eigen veld van de Falcons.

Het eerste Falcons team wist zijn 2e wedstrijd van het seizoen te winnen. Tegenstander Lelystad werd met 32-18 verslagen en staat hierdoor nu derde in de competitie met dus 1 wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie.

Falcons 1 vs Lelystad Commanders

Het tweede peewee team wist helaas nog niet te winnen. In Utrecht werd met 25-06 verloren van de 010 Trojans, maar onze jongste jeugd blijft bewijzen dat ze toch in elke wedstrijd kunnen scoren.

Falcons 2 vs 010 Trojans

Cubs brengen hun record naar 3-1

Drie weken geleden in Rotterdam werden nog beide wedstrijden gewonnen door de cubs, dit keer moesten ze genoegen nemen met een nederlaag en een overwinning. Hierdoor neemt het team na 2 speelronden de vierde plaats in de competitie in.

De eerste wedstrijd ging tussen de Falcons en de leiders in de competitie de Spijkenisse Scouts.

De verdediging van de Falcons was goed voorbereid op de luchtaanval van de Scouts en de quarterback werd dan ook regelmatig gedwongen om met zijn arm het verschil te maken. Dit ging lang niet altijd naar de wens van de Scouts en zo wisten de Spijkenissers in de eerste helft slechts 1 keer te scoren. Helaas was de Arnhemse aanval tot op dat moment ook nog niet in staat om de verdediging van de Scouts te verslaan zodat 0-6 de ruststand was.

In de tweede held kwamen de Scouts op een 14-0 voorsprong door opnieuw een Touchdown met een tweepunts conversie, maar vrijwel meteen daarna toonde de cubs uit Arnhem hun veerkracht door een prachtige run van Javairo Mac Donald voor een Touchdown: 14-6. Helaas werd de point after touchdown onderschept door de Scouts en helemaal naar de Arnhemse endzone terug gerend voor nog eens 2 punten voor de Scouts.

Javairo … Mr. Cutback

Ver in de tweede helft wisten de Scouts hun voorsprong nog uit te breiden naar de 22-6 eindstand door wederom een diepe pass die net achter de Arnhemse defensie terecht kwam.

De tweede wedstrijd van de cubs ging heel anders, in hun eerste drive kwam het team meteen op voorsprong tegen de Lelystad Commanders en ook de PAT was deze keer goed hetgeen de Falcons op een 8-0 voorsprong bracht.

Daarna bleek dat de Falcons cubs echt nog een maatje te groot waren voor de Commanders. Bij rust was de stand al uitgelopen naar 20-6 in Arnhems voordeel, en na een gedegen tweede helft waarin de Arnhemse quarterbacks Vijay Berisha en Tomas Machielse beiden zelf de diepe bal gebruikten voor Arnhemse scores bleek bij het laatste fluitsignaal de score te zijn opgelopen tot 44-06.

Vijay – Daniel… Touchdown!

Hoewel de offense van Arnhem vandaag heeft laten zien met geconcentreerd spel in staat te zijn om vaak te kunnen scoren was de echte ster van de dag de Arnhemse defense, die zowel de Scouts als de Commanders goed onder druk konden houden en heeft bewezen turnovers te kunnen creƫren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *