Peewees winnen hun eerste wedstrijd

Zondag 31 maart was Lelystad en het terrein van de Commanders het strijdtoneel van de flag footballers van de Falcons. Op het programma stonden de Lelystad Commanders en de Spijkenisse Scouts.

Het was een prachtige dag en iedereen had er veel zin in, al waren de Falcons peewees door blessures, ziektes en andere verplichtingen slechts met 9 spelers afgereisd.

Dat de hoeveelheid niet zoveel zegt bleek in de eerste wedstrijd tegen de Commanders peewees. Na vrij snel op achterstand te zijn gekomen, kwam de Arnhemse aanval in een ritme en werd de tegenstanders stap voor stap gevolgd. Het onderlinge verschil was tot de rust slechts 2 punten in het voordeel van Lelystad omdat zij de allereerste PAT wel wisten te verzilveren.

In de tweede helft golfde het spel wederom op en neer, maar ook de Falcons defense liet zich gelden en wist de Commanders een aantal keren te stoppen. Omdat de Arnhemse aanval wel goed bleef lopen werd de achterstand van 2 punten ver in de tweede helft omgezet in een voorsprong van vier punten, en uiteindelijk bleek dat het verschil te maken. Toen de stofwolken waren opgetrokken hadden de Falcons peewees hun allereerste overwinning op het veld binnengehaald met 30-26.

In de tweede wedstrijd, die meteen aansluitend moest worden gespeeld waren de Spijkenisse Scouts de tegenstander, en deze jongens waren duidelijk een maatje te groot. De eerste twee aanvallen van de Falcons gingen goed, duurden lang en veroverden veel terrein, maar eindigden beiden in onderscheppingen die terug gelopen werden voor een touchdown.

Daarnaast wist ook de aanval van Spijkenisse een paar keer te scoren zodat de rust met 30-6 werd ingegaan.

De tweede helft ging iets beter qua scoreverloop, maar de Scouts namen ook hun voet van het gaspedaal en probeerden een aantal nieuwe dingen uit. Hierdoor werd het verschil niet veel groter en eindigde de wedstrijd in een 44-12 overwinning voor de ploeg uit Spijkenisse.

Hoewel dat een pittige nederlaag was overheerste toch bij alle spelers de blijdschap van de eerste gewonnen wedstrijd en van een mooie wedstrijddag op een prachtige lentedag.