8 oktober: AFBN Academy voor jeugdspelers

AFBN Academy

Beste Jeugdspelers,

Om het tackle football in de categorie 12 tot 19 jaar een positieve impuls te geven, organiseren wij een aantal Academy dagen. Dit initiatief is geïnspireerd op het in het verleden zeer succesvolle FAN concept. De eerste dag van deze Academy dagen vindt plaats op 8 oktober in Tilburg en wordt gehost door de Wolves van 10:00 tot 16:00.

Het doel van deze dag is om bestaande jeugdspelers kosteloos de kans te geven om op niveau onder leiding van gekwalificeerde coaches een volledige training af te werken, met een focus op heads up football, shoulder tackling, specifieke positie coaching en ter afsluiting een controlled scrimmage.

Er zijn al enkele namen bekend, Wouter van den Boogaard HC DJL, Kevin Verlaan DJL, Marco Karmidi DC Tilburg Wolves, Deejay Anderson HC Dusseldorf Panther, Niko Chatziamaneloglu OC Cologne Crocodiles, Dan Teubert Cologne Crocodiles/010 Trojans en Corné Heijnen 010 Trojans. Meer namen zullen volgen en van alle coaches zal het cv nog online komen. 

Daarnaast willen we jeugdspelers kennis laten maken met het spelen in volledige uitrusting als zij dit nog nooit hebben gedaan. Er zijn een aantal uitrustingen beschikbaar om deze dagen te gebruiken. Alles is uiteraard onder begeleiding van deskundige coaches. 

De trainingen zullen verdeeld worden in de categorieën 12 t/m 15 jaar en 16 t/m 18 jaar. Na de warming up zal ook hier een splitsing plaatsvinden op basis van ervaring.

Gedurende de dag zijn er voor de ouders workshops voor o.a. het maken van gezonde energydrinks en power bars. Medische begeleiding is aanwezig en een gezonde lunch en dorstlessing wordt verzorgd door Elite Performance. Zorg dat je er tussen 10.00 en 10.30 bent i.v.m. registratie en verdeling materialen.

Wij denken dat dit een uitgelezen kans is om het jeugd football in Nederland een boost te geven. Het heeft echter alleen kans van slagen als jullie komen!!

Dus schrijf je nu in!

http://www.dutchjuniorlions.nl/afbn-academy/inschrijven/

 

Met sportieve groet,

John Jolie
Voorzitter Tilburg Wolves

Wouter van den Boogaard
Head Coach Dutch Junior Lions